Lakóingatlanok

A lakófunkció céllal épült ingatlanokat, melyek alkalmasak a lakhatással kapcsolatos követelmények biztosítására, lakóingatlanoknak nevezzük.

A lakóépület az az épület, mely használati engedéllyel vagy fennmaradási engedéllyel rendelkezik, és a telekkönyvbe kerül bejegyzésre.

Értékbecslésük során főleg a piaci összehasnlító módszert alkalmazzuk. Ügyfeleink számára biztosítjuk, hogy a lehető legjobban fektessék be pénzüket - és a legjobb áron tegyék pénzzé befektetésüket.

Gyorsan, rövid határídőre válalljuk ügyfeleink számára a lakóingatlan értékbecslést.

Kereskedelmi ingatlanok

Kereskedelmi értékbecslést végzünk azon ingatlanokra, amelyek bérleti konstrukcióban hasznosíthatóak és jövedelmet termelnek, vagy arra alkalmassá alakíthatók, befektetési, illetve kereskedelmi ingatlannak nevezzük.

Ide tartoznak a befektetési céllal épített vagy megvásárolt ingatlanok, mely rendszeres jövedelmet, vagyis cash flowt hoznak a tulajdonosa részére.

Ebben az esetben a hozamszámításon alapúló értékesítési módszerrel is elvégezzük az értékbecslést, mely azon az elven alapszik, hogy bármely eszköz értéke annyi, mint a belőle származó tiszta jövedelmek jelenértéke.

Ipari ingatlanok

 

Ipari ingatlanok értékbecslésekor azon ingatlanok értékét becsüljük fel, melyek ipari technológiai folyamat, gyártási folyamat vagy szerelési folyamat befogadására, illetve logisztikájának kiszolgálására épülnek.

Üzemek, vállalatok, gyárak, gazdasági területek, raktárak, logisztikai parkok, ipari parkok értékbecslése tartozik ide. Az ilyen típusú ingatlanok értékbecslése jóval komplexebb feladat, mely nagyobb körültekíntést és felelősséget követel az értékbecslőtől. Cégünk alapos szakvéleményt ad, versenyképes áron.

Tanácsaink segítik a befektetők, bérlők, hitelezők és fejlesztők bérlési, befektetési és menedzsment döntéseit a dinamikus piaci viszonyok között.

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/ertekbec/public_html/includes/menu.inc).

Hasznos tudnivalók

Kedves Ügyfeleink! Ezen az oldalon csokorba szedtük a legtöbbször felmerülő kérdéseket és a hozzájuk tartozó válaszokat. Ha mindezeken kívül lenne még kédése, hívjon minket bizalommal!

 

1. Hogyan lesz közös munkánk a lehető leggyorsabb és zökkenőmentes? Milyen lépések szükségesek a gyors végeredményhez? 

Kattintson az "ÉRTÉKBECSLÉS MENETE" oldalra, ahol minden információt megadunk a gördülékeny ügyintézéshez!

 

2. Milyen értékbecslési módszereket alkalmaznak az ingatlan értékének meghatározásakor? Különbözik-e a módszer az eltérő funkciójú ingatlanok esetében? 

Három fő módszerrel dolgozik az ingatlan értékbecslés szakma, melyekről részletesen az adott linkre kattintva olvashat. Ezen módszerek alkalmazását az értékbecslés célja és az adott ingatlan funkciója szerint választjuk meg. Lakóingatlanokhoz jellemzően a piaci összahsonlításon alapuló számítást használjuk, míg kereskedelmi, ipari ingatlanok esetében már figyelembe vesszük azt is, hogy a tulajdonos számára ezen ingatlanok jellemzően pénztermelő beruházások.

- Piaci összehasonlító adatok elemzésén alapuló módszer.ról itt olvashat: PIACI ÖSSZEHASONLÍTÁS

- Költségalapú érték (nettó pótlási érték) módszer leírását itt találja: KÖLTSÉGALAPÚ SZÁMÍTÁS

- A hozamszámításon alapuló értékelési módszerről itt írunk bővebben: HOZAMSZÁMÍTÁS

 

3. Alkalmas-e az értékbecslés eredménye arra, hogy bíróságon képviselje az ingatlan értékét?

Nagyon sok esetben lehet szükség arra, hogy jogi kérdésekben is egyértelmúen alkalmazható értékbecsléssel rendelkezzünk. A bíróságokon is bemutatható, a bírák által is elfogadott számításokat Igazságügyi Szakértők által elkészített értékbecslések alkalmasak jogi ügyek megoldásához. Ehhez mi is tudunk megrendelőinknek segítséget nyújtani! Az alábbi linken megtalálja az ehhez szükséges információkat:

IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐI ÉRTÉKBECSLÉS